Formatția artistică "Flori de cires" Hodora

 

 

Formatia artistica “Flori de cires” este afiliata Scolii Gimnaziale “Cezar Petrescu” Hodora, fiind infiintata in anul 2008, printr-un proiect finantat de Banca Mondiala, denumit “Flori de cires - miresme de traditie ”.

Specificul formatiei este cel de dansuri de muzica populara (suite din zona Moldovei), instructorul voluntar fiind Dorel Fagadeanu. Momentan, componenta formatiei este de 10 elevi de gimnaziu (9 din satul Hodora si 1 din satul Bahluiu).

In decursul existentei sale, formatia a participat la concursuri si festivaluri in localitati precum Falticeni, Suceava, Harghita, Iasi, Focsani, Bacau, s.a.m.d, in medie de 5 participari pe an.

Datorita participarii la numeroase concursuri de profil, locale, judetene sau interjudetene, formatia “Flori de cires ” a fost recunoscuta pentru calitatea prestatiilor sale, premiile obtinute plasand-o pe podium, aproape de fiecare data.

Ultima participare notabila este cea din localitatea Bicaz-Ardelean, in luna mai a.c., la Festivalul “Dragu-mi-i cantul si jocul ”.

Pentru detalii, se poate consulta pagina de Facebook a scolii din Hodora, https://web.facebook.com/profile.php?id=100008833366341 , respectiv contul de Youtube al instructorului Dorel Fagadeanu (tel. 0744255491).